Artrose behandelen

In deze blog:

Wat is Artrose?

Artrose is een vorm van gewrichtsontsteking die kan leiden tot pijn, stijfheid en beperkte beweging in het gewricht. Het is een chronische aandoening die meestal voorkomt in de gewrichten van de handen, knieën, heupen en rug.

Hoe ontstaat Artrose?

Artrose ontstaat wanneer het kraakbeen, het gladde weefsel dat de uiteinden van de botten in een gewricht bedekt, afbrekend raakt. Dit kan leiden tot bot-op-bot-frictie, wat kan leiden tot pijn en stijfheid.

Artrose behandelingen

Er is geen genezing voor artrose, maar er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit kan omvatten medicijnen, fysiotherapie, en chirurgie. Sommige mensen kiezen ook voor alternatieve behandelingen, zoals massage, om hun symptomen te verminderen.

Artrose klachten verminderen door massage

Massage kan helpen om pijn en stijfheid in het gewricht te verminderen door de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren rond het gewricht te ontspannen. Bovendien kan het helpen om de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren door de spieren en gewrichtsbanden te versterken.

Er zijn verschillende soorten massage die gebruikt kunnen worden om artrose te behandelen, zoals dieptemassage, shiatsu en reflexologie. Het is belangrijk om te overleggen met een professionele masseur of masseuse om ervoor te zorgen dat de massage aangepast is aan jouw specifieke behoeften en doelen.

Bovendien is het belangrijk om te overwegen hoe massage past in het totale behandelplan voor artrose en om andere behandelingen, zoals medicijnen en fysiotherapie, te overwegen.

Vind je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel via e-mail

Laat een reactie achter