Hydrotherapie voor thuis

Hydrotherapie zelf toepassen

Wist jij dat hydrotherapie goed is voor een diepe reiniging van de huid en dat het de bloed- en lymfcirculatie stimuleert? Daarnaast verhoogt het ook de weerstand waardoor je minder vatbaar bent voor heersende infecties. Maar wacht hydrotherapie heeft nog meer voordelen, namelijk: 

  • Het bevordert de productie van witte bloedcellen die gifstoffen vernietigen
  • Je stofwisseling wordt versneld (goed voor de verbranding van extra calorieën)
  • Je voelt je na afloop energieker

Hydrotherapie heeft het beste resultaat als je dit frequent 1x per week uitvoert. Je kunt zelf thuis eenvoudig hydrotherapie uitvoeren. Je hebt hydrotherapie voor bikkels, middelmatige bikkels en softies 😉

Ik leg je alle 3 de varianten uit zodat je aan de slag kunt!

Hydrotherapie - douche (voor bikkels)

Nu je de vele voordelen kent van Hydrotherapie is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan! Je kunt kiezen tussen douche (bikkel), zitbad (middelmatige bikkel) of watertrappen (softie), welke Hydrotherapie kies jij? 

– Begin met 2 minuten douchen met warm tot heet water, zorg dat je hele lichaam bedekt wordt met water.
– Na 2 minuten draai de koude kraan open voor 30 seconden, zorg hier ook dat je hele lichaam bedekt wordt met water. Let op dat je je adem niet vasthoudt tijdens de koude douche, rustig door blijven ademen.
– Na 30 seconden draai je de warm/heet waterkraan open en blijf weer 2 minuten onder de warme/hete douche.
– Na 2 minuten herhaal je de koude douche weer voor 30 seconden, vergeet je gezicht niet bij de koude douche ;)·      
– Mocht je nog een keer willen herhalen dan kan je nog 1x een warme/hete douche nemen van 2 minuten en eindig altijd met een koude douche van 30 seconden.
– Droog jezelf af met warme handdoeken en trek een warme badjas aan. Ga minstens 10 minuten zitten of liggen en voel hoe je hele lichaam gaat prikkelen. In de loop van de dag voel je energie toenemen.

Hydrotherapie - Zitbad (middelmatige bikkels)

Je hebt nodig: 2 teilen of emmers (1 voor heet water en 1 voor koud water). Draag een kort shirt om het bovenlichaam warm te houden. Vul een teil met zeer koud water en vul de andere teil met heet water (niet kokend want dat verbrand de huid).

Ga met je billen in de teil met heet water zitten en je voeten in de teil met zeer koud water (wel door blijven ademen, na 30 seconden is het lichaam gewend). Na 5 minuten wissel je van teil: je billen in koud water en je voeten in de teil met heet water en blijf ook zo gedurende 5 minuten zitten. Droog jezelf af en trek een warme badjas aan. Blijf nog 5 a 10 minuten zitten of liggen en voel hoe je lichaam heerlijk begint te prikkelen.

Hydrotherapie - watertrappen voor softies 😉

Ga je liever voor de softie variant? Geen probleem!
Pak een stoel en voer de behandeling zittend uit. Je hebt nodig 1 teil met zeer koud water (bad kan uiteraard ook) en een rubberen mat. Draag bovenkleding of een badjas zodat allen je voeten en onderbenen bloot zijn. Vul een teil met zeer koud water en plaats deze op een rubberen mat (dit voorkomt dat je eventueel uitglijdt mocht de vloer glad zijn.

Doe je het liever in bad? Vul het bad dan met een laag ijskoud water. Stap in de teil of bad en loop voorzichtig rondjes of sta stil, til na elke stap de voet uit het water. Doe dit 2 minuten en stap daarna uit het bad of de teil en droog je voeten af. Trek vervolgens warme sokken aan. Rust 5 a 10 minuten heerlijk uit. Dit waren de 3 varianten.

Ik ga ervan uit dat jullie allemaal bikkels zijn en gaan voor variant 1. Benieuwd naar hoe jullie het hebben ervaren dus deel vooral jullie ervaringen onderaan deze blog. 

Like this article?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel via e-mail

Leave a comment