Guasha massage in Huizen en Blaricum

Woon je in Huizen of Blaricum en ben je op zoek naar een Guasha massage? Bij Praktijk Mijn Lijf ben je van harte welkom. Woon je niet in de buurt maar ben je wel benieuwd wat een Guasha massage inhoudt dan vind je alle informatie op deze pagina.

Guasha Massage - massage volgens de chinese wijsheid

Guasha massage is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong heeft in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een vorm van massage waarbij een plat, gepolijst instrument wordt gebruikt om over de huid te schrapen. De techniek wordt vaak gebruikt om spanningen en blokkades in het lichaam los te maken en om de doorbloeding te verbeteren. Het kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, waaronder de rug, benen, armen, nek en gezicht. Het kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de immuniteit en het bevorderen van ontspanning. Op deze pagina zal ik dieper ingaan op de techniek en wat de voordelen zijn.
Massage in Huizen bij Fatima
Fatima
Eigenaresse
guasha massage

60 minuten

Duurt een gemiddelde behandeling.

72 euro

Zijn de vanaf kosten voor deze behandeling.

5 van 5 sterren

Is de waardering van de klanten.

Wat is Guasha Massage

Guasha is een vorm van massage die zijn oorsprong heeft in de traditionele Chinese geneeskunde. Het woord ‘gua’ betekent schrapen en ‘sha’ betekent zand. Er wordt gebruik gemaakt  van een plat, glad instrument om de huid te schrapen en zo de bloedcirculatie te verbeteren. Het schrapen van de huid kan leiden tot een tijdelijke roodheid of blauwe plekken, maar deze verdwijnen meestal na een paar dagen.

Het doel is om de Qi (energie) in het lichaam te harmoniseren en blokkades op te heffen. Het wordt gebruikt om de gezondheid te verbeteren en verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder pijn, vermoeidheid, hoofdpijn en spijsverteringsproblemen.

Hoe werkt Guasha Massage?

Guasha massage maakt gebruik van een plat instrument, meestal gemaakt van jade, hoorn, been of metaal. Ook wordt er olie of een balsem aan op de huid gebracht en daarna begint het schrapen van de huid in lange, strokende bewegingen. De techniek is gericht op het stimuleren van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen in de weefsels. Het schrapen kan leiden tot een tijdelijke roodheid of blauwe plekken, maar dit is een teken dat de behandeling effectief is.

Het kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, waaronder de rug, armen, benen en nek. Door de bloedcirculatie te stimuleren, kan guasha massage helpen om spierpijn en spanning te verminderen. Het kan ook helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals fibromyalgie en artritis.

Wat zijn de voordelen?

Guasha massage heeft verschillende voordelen voor de gezondheid. 

Verbetert de bloedcirculatie

Guasha massage stimuleert de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en spanning in de spieren. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de bloeddruk en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Verlicht spierpijn en spanning

Guasha massage kan helpen bij het verminderen van spierpijn en spanning. Door de bloedcirculatie te stimuleren, kan het lichaam sneller herstellen van inspanning en blessures.

Verbetert het immuunsysteem

Guasha massage kan ook helpen bij het versterken van het immuunsysteem. Door de bloedcirculatie te stimuleren, kan het lichaam sneller gifstoffen en afvalstoffen afvoeren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Verbetert de spijsvertering

Guasha massage kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering. Door de bloedcirculatie te stimuleren, kan het lichaam voedingsstoffen beter opnemen en afvalstoffen sneller afvoeren. Dit kan helpen bij het verminderen van maagklachten en constipatie.

Verlicht hoofdpijn

Het kan ook helpen bij het verlichten van hoofdpijn. Door de bloedcirculatie te stimuleren, kan het lichaam sneller gifstoffen afvoeren die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Verder kan het helpen bij het ontspannen van de spieren in de nek en schouders die vaak bijdragen aan hoofdpijn.

Verbetert de huid

Guasha massage kan helpen bij het verbeteren van de huid. Door de bloedcirculatie te stimuleren, kan het lichaam sneller voedingsstoffen naar de huid sturen en afvalstoffen afvoeren. Dit kan helpen bij het verminderen van rimpels, acne en andere huidproblemen.

Verbetert de slaap

Als laatste kan het ook helpen bij het verbeteren van de slaap. Door de bloedcirculatie te stimuleren, kan het lichaam sneller ontspannen en zich klaarmaken voor een goede nachtrust. Daarnaast vermindert het stress en angst, die vaak bijdragen aan slaapproblemen.

Aanvullende informatie

Na afloop kan het zijn dat je huid rood wordt en dat er blauwe plekken ontstaan. Dit is normaal en kan tot een paar dagen aanhouden. Het is belangrijk om na de massage veel water te drinken en je lichaam goed te hydrateren om de afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam af te voeren.

Ervaringen van anderen...

Inmiddels zijn velen mensen jou voorgegaan en hebben zij de massage bij Praktijk Mijn Lijf als zeer prettig ervaren. Inmiddels hebben 75 klanten Praktijk Mijn Lijf beoordeeld met 5 van 5 sterren. Benieuwd naar hun ervaringen?
Je leest er meer over op informatie over de praktijk.

De kosten voor deze massage

De gemiddelde duur voor is 60 minuten. De kosten voor zijn 72 euro voor 60 minuten maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een langere guasha massage.

Reserveer jouw massage

Meer informatie

Over Gu Asha Massage

Meer informatie over Guasha Massage

Wilt je meer te weten komen over Guasha Massage in Huizen of Blaricum? Neem dan contact met mij op en ik vertel je er graag meer over. Tot gauw bij Praktijk Mijn Lijf.

Guasha Massage in Huizen | Blaricum | Eemnes | Bussum

Praktijk Mijn Lijf is gevestigd in Huizen in de oostermeent tegen de Blaricummermeent en de A27 aan. De praktijk is dus ook goed te bereiken als je bijvoorbeeld in Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum, Bussum, Almere Haven, Almere Hout of Almere Overgooi woont. Bovendien kun je gratis parkeren maar denk wel om je parkeerschijf.