Zwangerschapsyoga in Huizen en Blaricum

Ben jij zwanger? Dan is zwangerschapsyoga in Huizen bij Praktijk Mijn Lijf wellicht iets voor jou. De zwangerschapsyoga wordt gegeven in het geboortecentrum van Huizen dus ook als je in Blaricum, Eemnes, laren of zelfs Hilversum woont dan is de locatie gemakkelijk te bereiken.

Je kunt kiezen tussen een cursus of doorlopende lessen, het verschil?
Met de cursus werk je naar de bevalling toe in een vaste groep en met de doorlopende lessen kan je altijd instromen, wanneer jij dat wilt. De partnerlessen worden in overleg ingepland en is geen verplicht onderdeel van de cursus, dus de keuze is vrij qua deelname.

Zwangerschapsyoga afgestemd op jouw wensen

Zwanger zijn is een mooie en bijzondere periode voor jou en je partner. Maar het betekent ook een tijd van verandering voor met name jouw lichaam alsook jouw mentale en emotionele gesteldheid. Elke zwangerschap is uniek, want elk lichaam gaat anders om met de veranderende hormonen in jouw lichaam. In dit proces is het juist van belang om goed voor jezelf te zorgen en naar je lichaam te luisteren. Een goede conditie van lichaam en geest, vormen een goede basis voor je bevalling en je herstel na je bevalling. Zwangerschapsyoga maakt je bewust van alle veranderingen in je lichaam en het leert je om hiermee om te gaan.
Massage in Huizen bij Fatima
Fatima
Eigenaresse
zwangerschapsyoga huizen

75 minuten

Duurt de yogales gemiddeld.

vanaf 10 euro

Heb jij al zwangerschapsyoga.

5 van 5 sterren

Is de waardering van klanten.

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is speciaal voor zwangere (toekomstige) moeders en je kunt al meedoen als je 12 weken zwanger bent. Heb je nog nooit aan yoga gedaan? Geen probleem want je hoeft voor zwangerschapsyoga geen ervaring te hebben met yoga. Ook hoef je voor deze vorm van yoga niet lenig te zijn.

Bij zwangerschapsyoga gaat het met name om bewustwording van jouw lichaam, ademhaling, het zorgt voor rust in je hoofd en het leert met name te leven/ te ervaren in het nu. Het houdt je lichaam sterkt, soepel, helpt bij het verminderen van pijn in je onderrug, je buik en de oefeningen voorkomen of helpen bij het verminderen van bekkenklachten. Bovendien stelt het je in staat contact te maken met jouw kindje.

Voordelen zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga in Huizen en Blaricum heeft diverse voordelen voor jou en je kindje:

  • Het bevordert je lichamelijke fitheid, je houding en mobiliteit door het versoepelen en verstevigen van je spieren
  • Vergroot je innerlijke kracht, vertrouwen en intuïtie
  • Bewustwording van ademhaling
  • Vergroot je lichaamsbewustzijn en helpt je te voelen wat je nodig hebt
  • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte te maken voor jezelf en je kindje
  • Laat je contact maken met je kindje door wiegende bewegingen, geluid en energie
  • Leer en oefen praktische houdingen en transities voor tijdens de zwangerschap en bevalling
  • Er is ruimte voor vragen en uitwisseling met andere aanstaande moeders

Keuze uit doorlopende lessen of een cursus

Je kunt bij zwangerschapsyoga kiezen uit een cursus of doorlopende lessen:

Cursus (10 lessen, vanaf 20 weken zwanger) – woensdagavond 19.00u tot 20.15u en van 20.15u tot 21.30u. De cursus biedt een volledige voorbereiding op de bevalling. Tijdens de les, van 1uur en 15min. worden oefeningen en yoga houdingen afgewisseld met ademhalingsoefeningen en ontspanning. Daarnaast is er ruimte voor praktische informatie over de bevalling en voorbereiding erop en jouw vragen.

Doorlopende lessen (vanaf 12 weken zwanger) – woensdagavond 18.00u tot 19.00u. Wil jij flexibele lessen volgen en komen wanneer jou dat uitkomt of omdat je toch een paar keer wilt ontspannen voor de bevalling? Je kan instromen ongeacht het aantal weken dat jij zwanger bent. 

Ter info: in verband met de zomerperiode en daarna zwangerschapsverlof zullen de doorlopende lessen pas weer worden aangeboden vanaf begin 2020. Je kunt je nog wel inschrijven voor de cursus.

Partnerlessen – datum wordt tijdens de lessen bekend gemaakt.
Tijdens de partner lessen komen verschillende oefeningen aan bod, zoals ademhaling/ontspanning/ondersteuning/masseren. 

Heb je zwangerschapslessen over?

Volg je een cursus of losse lessen en heb je deze doordat je bent bevallen niet af kunnen maken? Geen probleem want de lessen die je hebt betaald maar niet benut en overhoudt door vroegtijdige bevalling of medische complicaties houd je tegoed tot een jaar na je bevallingsdatum geldig. De lessen kan je inleveren voor een ‘gewone’ yogales of in mindering brengen op een massage, babymassage of producten (zie de Webshop).

Ervaringen van anderen...

Inmiddels zijn velen mensen jou voorgegaan en hebben zij de behandeling als zeer prettig ervaren. Inmiddels hebben 33 klanten Praktijk Mijn Lijf beoordeeld met 5 van 5 sterren. 

De kosten voor zwangerschapsyoga

De kosten voor de cursus (10 lessen Zwangerschapsyoga) = € 145,-
Deze kosten worden door sommige zorgverzekeraars vergoed, informeer bij je zorgverzekeraar.

De kosten voor de doorlopende lessen variëren. Je kunt kiezen uit:
€ 15,- voor een proefles
€ 65,- voor 5 lessen
€ 120,- voor 10 lessen
Wil jij meer lessen afnemen? Vanaf 20 lessen betaal je 10euro per les.

Cursus zwangerschapsyoga - Data

Zwangerschapsyoga – cursus bestaat uit 10 lessen
* Schrijf je in en ontvang een Mama-to-be verrassingspakket
* Persoonlijk intake gesprek
* Terugkom dag met je baby, niet verplicht
* Lessen over omdat je bijvoorbeeld eerder bent bevallen, lever de lessen in voor een massage na je bevalling

Ben jij uitgerekend eind juni / juli 2019?
Start datum: 27 maart 2019 
Vervolg data: 3-4, 10-4, 17-4, 24-4, 1-5, 8-5, 15-5, 22-5, 29-5

Ben jij uitgerekend in augustus 2019?
Start datum: 15 mei 2019 
Vervolg data: 22-5, 29-5, 5-6, 26-6, 3-7, 10-7, 17-7, 24-7, 31-7

Ben jij uitgerekend in september 2019?
Start datum: 26 juni 2019 
Vervolg data: 26-6, 3-7, 10-7, 17-7, 24-7, 31-7, 7-8, 14-8, 21-8

De locatie

De lessen zwangerschapsyoga worden elke woensdagavond gegeven in  het geboortecentrum in Huizen. Het geboortecentrum bevindt zich bij de oostermeent dus is gemakkelijk te bereiken met de fiets, openbaar vervoer, te voet of met de auto. Mocht je niet bekend zijn waar het exact is? Bijgaand het adres:

Geboortecentrum Huizen
De Regentesse 102
1273 JZ Huizen

Op dit adres geef ik ook de cursus Hypnobirthing. Wil je naast yoga ook genieten van een heerlijke zwangerschapsmassage? Ook die kun je bij Praktijk Mijn Lijf reserveren.

Aanmelden voor zwangerschapsyoga

Wil jij je inschrijven voor de lessen of een cursus? Stuur jouw gegevens (naam + telefoonnummer + wens voor cursus of lessen) naar info@praktijkmijnlijf.nl.

Wil je meer te weten komen over zwangerschapsyoga in Huizen, Blaricum, Laren of Bussum? Bij vragen kan je altijd mailen, bellen of whatsappen: 0624155586.

Meer informatie over de zwangerschapsyoga

Wilt je meer te weten komen over zwangerschapsyoga in Huizen of Blaricum? Neem dan contact met mij op en ik vertel je er graag meer over. Tot gauw bij Praktijk Mijn Lijf.

Zwangerschapsyoga in Huizen | Blaricum | Eemnes | Bussum

Praktijk Mijn Lijf is gevestigd in Huizen in het 4e kwadrant tegen Blaricum en de A27 aan. De praktijk is dus ook goed te bereiken als je bijvoorbeeld in Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum of Bussum woont. Bovendien kun je gratis parkeren.

Praktijk Mijn Lijf – Massage & Yoga
Aristoteleslaan 36, 1277 AS Huizen
Telefoon: 06-24155586
E-mail: info@praktijkmijnlijf.nl
KVK inschrijving: 67172393

© Copyright 2019 – www.praktijkmijnlijf.nl

Alle teksten en foto’s op deze website zijn eigendom van Praktijk Mijn Lijf. Het is niet toegestaan de teksten te kopiëren, aan te passen, te publiceren, op te slaan of te gebruiken in welke vorm dan ook, zowel offline als online, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Praktijk Mijn Lijf.

Powered by Maclickonline.nl

sitemap | contact | massage