Zwangerschapsyoga in Huizen en Blaricum

Ben jij zwanger? En woon jij in Huizen, Blaricum, Eemnes of omgeving dan is zwangerschapsyoga bij Praktijk Mijn Lijf in ’t Geboortecentrum Huizen wellicht iets voor jou. Je kunt bij zwangerschapsyoga kiezen tussen een cursus of doorlopende lessen, het verschil? Met de cursus werk je naar de bevalling toe in een vaste groep en met de doorlopende lessen kan je altijd instromen, wanneer jij dat wilt. De partnerlessen worden in overleg ingepland en is geen verplicht onderdeel van de cursus, dus de keuze is vrij qua deelname. 

 

Zwanger zijn is een mooie en bijzondere periode voor jou en je partner. Maar het betekent ook een tijd van verandering voor met name jouw lichaam alsook jouw mentale en emotionele gesteldheid. Elke zwangerschap is uniek, want elk lichaam gaat anders om met de veranderende hormonen in jouw lichaam. In dit proces is het juist van belang om goed voor jezelf te zorgen en naar je lichaam te luisteren.Een goede conditie van lichaam en geest, vormen een goede basis voor je bevalling en je herstel na je bevalling. Zwangerschapsyoga maakt je bewust van alle veranderingen in je lichaam en het leert je om hiermee om te gaan.

 

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is speciaal voor zwangere (toekomstige) moeders en je kunt al meedoen als je 12 weken zwanger bent. Heb je nog nooit aan yoga gedaan? Geen probleem want je hoeft voor zwangerschapsyoga geen ervaring te hebben met yoga. Ook hoef je voor deze vorm van yoga niet lenig te zijn.

 

Bij zwangerschapsyoga gaat het met name om bewustwording van jouw lichaam, ademhaling, het zorgt voor rust in je hoofd en het leert met name te leven/ te ervaren in het nu.  Het houdt je lichaam sterkt, soepel, helpt bij het verminderen van pijn in je onderrug, je buik en de oefeningen voorkomen of helpen bij het verminderen van bekkenklachten. Bovendien stelt het je in staat contact te maken met jouw kindje.

 

Voordelen zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga in Huizen en Blaricum heeft diverse voordelen voor jou en je kindje:

 • Het bevordert je lichamelijke fitheid, je houding en mobiliteit door het versoepelen en            verstevigen van je spieren
 • Vergroot je innerlijke kracht, vertrouwen en intuïtie
 • Bewustwording van ademhaling
 • Vergroot je lichaamsbewustzijn en helpt je te voelen wat je nodig hebt
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte te maken voor jezelf en je kindje
 • Laat je contact maken met je kindje door wiegende bewegingen, geluid en energie
 • Leer en oefen praktische houdingen en transities voor tijdens de zwangerschap en           bevalling
 • Er is ruimte voor vragen en uitwisseling met andere aanstaande moeders

Keuze uit een cursus of doorlopende lessen

Je kunt bij zwangerschapsyoga kiezen uit een cursus of doorlopende lessen:

 

Cursus (12 lessen, vanaf 20 weken zwanger) – woensdagavond 19.00u tot 20.15u

De cursus biedt een volledige voorbereiding op de bevalling.  Tijdens de les, van 1uur en 15min. worden oefeningen en yoga houdingen afgewisseld met ademhalingsoefeningen en ontspanning. Daarnaast is er ruimte voor praktische informatie over de bevalling en voorbereiding erop en jouw vragen.

 

Doorlopende lessen (vanaf 12 weken zwanger) – woensdagavond 20.30u tot 21.30u

Wil jij flexibele lessen volgen en komen wanneer jou dat uitkomt of omdat je toch een paar keer wilt ontspannen voor de bevalling? Je kan instromen ongeacht het aantal weken dat jij zwanger bent. 

 

Partnerlessen – datum wordt tijdens de lessen bekend gemaakt

De partnerles bestaat uit 2 lessen van 1uur en 30min.Tijdens de partner lessen komen verschillende oefeningen aan bod, zoals ademhaling/ontspanning/ondersteuning/masseren. De les start met een korte theorie en vragen mogen altijd gesteld worden.

 

 

Tarieven van zwangerschapsyoga

De kosten voor de cursus  (12 lessen Zwangerschapsyoga) = € 150,-  

Deze kosten worden door sommige zorgverzekeraars vergoed, informeer bij je zorgverzekeraar.

 

De kosten voor de doorlopende lessen variëren. Je kunt kiezen uit:

 • € 15,- voor een proefles
 • € 65,- voor 5 lessen
 • € 120,- voor 10 lessen

Wil jij meer lessen afnemen? Vanaf 20 lessen betaal je 10euro per les.

 

De kosten voor 2 keer een partnerles = € 40,- 

 

Heb je zwangerschapslessen over?

Volg je een cursus of losse lessen en heb je deze doordat je bent bevallen niet af kunnen maken?Geen probleem want de lessen die je hebt betaald maar niet benut en overhoudt door vroegtijdige bevalling of medische complicaties houd je tegoed tot een jaar na je bevallingsdatum geldig. De lessen kan je inleveren voor een ‘gewone’ yogales of in mindering brengen op een massage, babymassage of producten (zie het aanbod of de Webshop).

 

Zwangerschapsyoga in Huizen en Blaricum

Ben je op zoek naar zwangerschapsyoga in Huizen of Blaricum dan ben je aan het goede adres bij Praktijk Mijn Lijf. De lessen zwangerschapsyoga worden namelijk elke woensdagavond gegeven in  het geboortecentrum in Huizen. Het geboortecentrum bevindt zich bij de oostermeent dus is gemakkelijk te bereiken met de fiets, openbaar vervoer, te voet of met de auto. Mocht je niet bekend zijn waar het exact is? Bijgaand het adres:

 

Geboortecentrum Huizen

De Regentesse 102

1273 JZ Huizen 

 

Aanmelden voor zwangerschapsyoga

Zowel de cursus als de lessen starten eind 2017 (nadere info volgt). Wil jij je inschrijven voor de lessen of een cursus? Stuur jouw gegevens (naam + telefoonnummer + wens voor cursus of lessen) naar info@praktijkmijnlijf.nl.

 

Wil je meer te weten komen over zwangerschapsyoga in Huizen, Blaricum, Laren of Bussum?

Bij vragen kan je altijd mailen, bellen of whatsappen: 0624155586.

 

Zwangerschapsyoga in huizen en blaricum

Ervaringen van klanten

Praktijk Mijn Lijf is beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren door inmiddels 22 tevreden klanten.

beoordeling van klanten maximaal 5 van 5 sterren

Zwangerschapsyoga

Reserveren

Zowel de lessen als de cursus starten op woensdag 4 oktober 2017.

Wil jij jouw plek alvast reserveren of heb je vragen? Mail of sms mij, ik sta je graag te woord. 


Anderen bekeken ook...

Ontspanningsmassage

ontspanningsmassage

Zwangerschapsmassage

zwangerschapsmassage

Babymassage

cupping massage


Zwangerschapsyoga in Huizen | Blaricum | Eemnes

Ben jij op zoek naar zwangerschapsyoga in Huizen, Blaricum of Eemnes? Boek dan een cursus en een les bij Praktijk Mijn Lijf.

De lessen worden gegeven in het geboortecentrum Huizen dus de locatie is goed bereikbaar. Ook als je niet uit Huizen komt maar bijvoorbeeld de Blaricummermeent, Blaricum, Laren, Eemnes of Bussum is het centrum goed bereikbaar.