HypnoBirthing in Huizen, Blaricum en omgeving

Bij Praktijk Mijn Lijf kun je terecht voor  HypnoBirthing in Huizen, Blaricum, Blaricummermeent en omgeving. Ook als je niet in Huizen woont ben je van harte welkom om deel te nemen aan de cursus.

HypnoBirthing is een zwangerschapscursus die speciaal ontwikkeld is voor zwangere vrouwen en hun partner. Tijdens deze cursus leer je hoe je door middel van diverse technieken de bevalling soepel kunt laten verlopen en de eventuele pijn aanzienlijk kunt verminderen.

In 2021 wordt er geen Hypnobirthing gegeven.

HypnoBirthing Speciaal voor jou en je partner

Jouw lichaam is zo gebouwd dat je jouw kindje veilig kunt laten groeien in jouw baarmoeder en zonder medische ingreep jouw baby kunt baren. Dit wordt veelal vergeten waardoor veel vrouwen bang zijn voor de bevalling of ze zien er tegenop. Bovendien kunnen deze negatieve gedachten ervoor zorgen dat je stresshormonen toenemen wat jouw zwangerschap en de bevalling niet ten goede komt. Dit is veelal niet nodig want als je voldoende kunt ontspannen dan kan jouw lichaam enorm veel verdragen. Tijdens HypnoBirthing leer je jouw lichaam (nog) meer te vertrouwen en leer je te ontspannen door zelfhypnose toe te passen. Daarnaast leer je de verschillende houdingen die je tijdens de bevalling kunt aannemen. Dit alles heeft een positief effect op het verloop van jouw bevalling.
Massage in Huizen bij Fatima
Fatima
Eigenaresse

2,5 uur

Is de gemiddelde duur van een les

300 euro

Zijn de kosten van de cursus

5 van 5 sterren

Is de waardering van klanten.

Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing komt vanuit Amerika en het wordt steeds populairder onder zwangere vrouwen, ook in Nederland. Bij HypnoBirthing ligt de focus op het ontspannen en het vertrouwen van jouw eigen lichaam. Tijdens deze cursus staat jouw lichaam, jouw zwangerschap en de bevalling centraal want bij HypnoBirthing wordt dit gehele proces als een natuurlijk proces gezien.

De voordelen van deze cursus

Moeders die de cursus HypnoBirthing hebben gevolgd ervaren de cursus als zeer positief. Tijdens de cursus leer je namelijk te vertrouwen op jouw eigen lichaam waardoor je tijdens de bevalling beter in staat bent om rustig te blijven. Hierdoor verloopt de bevalling veelal soepeler en is medisch ingrijpen in veel gevallen niet nodig. Ook jouw baby heeft profijt van een soepele bevalling.

Angst transformeren naar positiviteit en kracht

Jouw lichaam maakt elke seconde verschillende stoffen aan in jouw lichaam. Deze stoffen hebben een functie want ze zorgen ervoor dat verschillende functies in jouw lichaam worden aangestuurd.

Ook tijdens de bevalling maakt jouw lichaam stoffen aan om deze soepel te laten verlopen. Echter doordat veel vrouwen op zien tegen de bevalling en bang zijn voor pijn. Als je deze gedachten hebt dan zal dit ervoor zorgen dat je tijdens de zwangerschap stress of angst kunt ervaren waardoor er stresshormonen vrijkomen.

Deze stresshormonen hebben een negatieve invloed op jouw lichaam want ze zorgen ervoor dat de weeën zwakker worden, de baarmoedermond meer zal verkrampen en en pijn zal toenemen in plaats van afnemen. Kortom deze negatieve gedachten helpen jou niet bij een voorspoedige bevalling. Bovendien zijn ze nergens voor nodig want jouw lichaam kan meer aan dan jij je kunt voorstellen, je hoeft dus helemaal nergens bang voor te zijn.

Tijdens de cursus HypnoBirthing leer ik jou meer te vertrouwen op jouw lichaam en leer ik je dus tevens hoe jij tijdens de bevalling kunt ontspannen zodat jij in je kracht staat.

Dit leer je tijdens de cursus HypnoBirthing

Tijdens de cursus HypnoBirthing komen vele aspecten rondom de zwangerschap aan bod en om jou goede handvatten te bieden wordt in ieder geval stilgestaan bij de volgende punten:

 • De verschillende ademhalingstechnieken zodat je de weeën kunt opvangen en gedurende de bevalling kunt vertrouwen op jouw lichaam en rustig kunt blijven;
 • Toepassen van zelfhypnose en ontspanningstechnieken zodat je ontspannen bent tijdens jouw bevalling en gedurende de bevalling van jouw baby rust momenten kunt creëren voor jezelf;
 • Technieken voor meer zelfvertrouwen en een positieve houding op de bevalling;
 • Houdingen die ervoor zorgen dat er ruimte wordt gecreëerd voor jouw bekken.
 • Manieren om zelf oxytocine en endorfine op te wekken;
 • De belangrijke rol van de partner;
 • Contact maken met jouw baby.

Ervaringen van anderen...

Inmiddels zijn velen mensen jou voorgegaan en hebben zij de behandeling als zeer prettig ervaren. Inmiddels hebben 50 klanten Praktijk Mijn Lijf beoordeeld met 5 van 5 sterren. Benieuwd naar hun ervaringen?
Je leest er meer over op informatie over de praktijk.

Is HypnoBirthing hetzelfde als hypnose?

HypnoBirthing is afgeleid van hypnose maar niet zoals bijvoorbeeld Rasti Rostelli het toepast 😉 Tijdens deze cursus ligt de focus met name op ontspanning en hoe je door hypnose op jezelf toe te passen leert te ontspannen.

HypnoBirthing is dus meer een soort trance dan daadwerkelijk hypnose. Dit heeft als resultaat dat jouw lichaam ontspant en ervoor zorgt dat er extra endorfine vrij komt in jouw lichaam. Endorfine heeft als voordeel dat de pijn aanzienlijk wordt verlaagd.
Hoe meer ontspannen jouw lichaam is tijdens de bevalling des te voorspoediger zal jouw bevalling verlopen.

Waarom ontspanning zo belangrijk is!

Zoals aangegeven is ontspanning tijdens de cursus HypnoBirthing een belangrijk thema. Ontspanning tijdens de bevalling zorgt ervoor dat:

 • Er minder kans is op stress en angstige gedachten waardoor de bevalling soepeler zal verlopen.
 • Jouw baarmoedermond meer zal ontspannen hetgeen betekent dat deze gemakkelijker en soepeler op zal gaan.
 • Zuurstofrijk bloed rechtstreeks naar jouw baarmoeder en jouw baby gaat. Dit heeft als voordeel dat jouw baarmoeder beter bijeen kan trekken waardoor jouw baby in betere conditie blijft.
 • Jouw lichaam endorfine en oxytocine aanmaakt waardoor de weeën effectiever zullen zijn en minder pijnlijk.

Jij en je partner - samen zijn jullie een team

Bevallen doe je niet alleen. Tijdens de bevalling kun je rekenen op de steun van jouw partner. Jouw partner kan jou tijdens de bevalling helpen te ontspannen maar dan moet hij wel weten wat hij moet doen. Daarom is HypnoBirthing voor allebei de ouders. Tijdens de lessen geef ik jullie handvatten mee die jullie thuis kunnen oefenen. Hoe meer jullie thuis oefenen, hoe beter het zal gaan op het moment van de bevalling. Ze zeggen daarom niet voor niets oefening baart kunst 😉

Meer informatie

Kom meer te weten over HypnoBirthing in Huizen, , Almere, Blaricum, Laren, Bussum, Hilversum, Eemnes of elders in het Gooi? Neem  vrijblijvend contact met mij op en ik vertel je graag meer over de cursus. Tot snel bij Praktijk Mijn Lijf.

HypnoBirthing in Huizen | Blaricum | Hilversum | Bussum | Almere

Praktijk Mijn Lijf is goed te bereiken want we zijn gevestigd in Huizen in de oostermeent tegen de Blaricummermeent en de A27 aan. De praktijk is dus ook goed te bereiken als je bijvoorbeeld in Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum, Bussum of Almere woont.