Medical Taping in Huizen en Blaricum

Woon je in Huizen of Blaricum en heb ervaar je pijn aan gewrichten, spieren of heb je een blessure? Medical Taping kan helpen de pijn te verlichten en/of helpen de blessure te herstellen. Bij Praktijk Mijn Lijf ben je van harte welkom.

Medical Taping - Stabiliserende werking voor jouw spieren

Medical taping is een relatief nieuwe behandelmethode die steeds populairder wordt in de gezondheidszorg. Het is een niet-invasieve techniek waarbij speciale tape op de huid wordt aangebracht om bepaalde gewrichten en spieren te ondersteunen, te corrigeren of te verminderen. Medical taping werkt door het creëren van een lichte lift op de huid, waardoor de bloedcirculatie en lymfe-afvoer worden verbeterd. Dit helpt bij het verminderen van pijn, ontsteking en het verbeteren van de beweeglijkheid van het gebied waar de tape is aangebracht. Bovendien helpt het bij het corrigeren van spier- en gewrichtsproblemen, door de spieren en gewrichten te ondersteunen en te herstellen.
Massage in Huizen bij Fatima
Fatima
Eigenaresse
medical taping

5 - 10 minuten

Duurt een gemiddelde behandeling.

15 euro

Zijn de kosten voor deze behandeling.

5 van 5 sterren

Is de waardering van de klanten.

Achtergrond van Medical Taping

Medical taping is ontstaan uit de kinesiotape-techniek, die in de jaren 1970 werd ontwikkeld in Japan. Het doel van deze techniek was om spieren en gewrichten te ondersteunen en te corrigeren, zonder te belemmeren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. De techniek werd snel populair in de sportwereld en wordt nu ook veel gebruikt bij fysiotherapeutische behandelingen.

Verschillende soorten tapes

Er zijn verschillende soorten tapes die voor medische doeleinden kunnen worden gebruikt, waaronder kinesiotape, sporttape en Mueller-tape. Elke tape heeft een specifieke samenstelling en elastische eigenschappen, die bepalen hoe de tape wordt aangebracht en hoe het op de huid reageert.

Kinesiotape is de meest populaire soort medische tape en wordt vaak gebruikt bij fysiotherapeutische behandelingen. Het is een dunne, elastische tape die soepel beweegt met de huid. Het wordt gebruikt om spieren en gewrichten te ondersteunen, te corrigeren en te verminderen.

Sporttape is een stijvere tape die speciaal is ontworpen voor gebruik tijdens sporten. Het is bedoeld om blessures te voorkomen en te behandelen, en biedt meer steun dan kinesiotape.

Mueller-tape is een stevige tape die wordt gebruikt voor het behandelen van ernstige blessures en het stabiliseren van gewrichten. Het is een stijvere tape dan kinesiotape en sporttape en wordt meestal gebruikt onder begeleiding van een arts of fysiotherapeut.

Wanneer Medical Taping

Er zijn verschillende manieren om Medical Taping aan te brengen, afhankelijk van het doel van de behandeling. Bijvoorbeeld, als het doel is om pijn te verminderen, kan de tape in een bepaalde richting worden aangebracht, zodat de huid licht wordt opgetild en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Als het doel is om spieren te ondersteunen, kan de tape in een criss-cross patroon worden aangebracht, zodat de spieren worden ondersteund en gecorrigeerd.

Voordelen Medical Taping

Medical Taping kent vele voordelen zoals:

  • Vermindering van pijn: Het kan helpen bij het verminderen van pijn in het gebied waar de tape is aangebracht. Dit komt door de verbetering van de bloedcirculatie en lymfe-afvoer.

  • Ondersteuning van spieren en gewrichten: Ook kan het helpen bij het ondersteunen van spieren en gewrichten, waardoor ze beter kunnen functioneren en herstellen.

  • Verbetering van beweeglijkheid: Medical taping kan verder helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid van het gebied waar de tape is aangebracht.

  • Nederige invasiviteit: Medical taping is een niet-invasieve behandelmethode, wat betekent dat het geen medicijnen of operaties vereist en geen negatieve bijwerkingen heeft.

  • Gemak: Als laatste is gemakkelijk aan te brengen en te dragen, en kan worden gedragen tijdens dagelijkse activiteiten.

    Houd er wel rekening mee dat Medical Taping geen permanente oplossing is want de tape zal na enkele dagen loslaten. Het helpt met name bij het ontlasten van de spieren en gewrichten zodat ze tot rust komen en kunnen herstellen.

Kort samengevat

Medical taping is een effectieve en niet-invasieve behandelmethode die kan helpen bij het verminderen van pijn, ontsteking en het verbeteren van de beweeglijkheid van het gebied waar de tape is aangebracht. Bovendien helpt het bij het corrigeren van spier- en gewrichtsproblemen, door de spieren en gewrichten te ondersteunen en te herstellen. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals de beperkte toepassingsmogelijkheden en de noodzaak om de tape regelmatig te vervangen, biedt medical taping veel voordelen en is het een uitstekende aanvulling op andere behandelmethoden.

Ervaringen van anderen...

Inmiddels zijn velen mensen jou voorgegaan en hebben zij de massage bij Praktijk Mijn Lijf als zeer prettig ervaren. Inmiddels hebben 75 klanten Praktijk Mijn Lijf beoordeeld met 5 van 5 sterren. Benieuwd naar hun ervaringen?
Je leest er meer over op informatie over de praktijk.

De kosten voor Medical Taping

1 behandeling = 15 euro

Meer informatie over de Medical Taping

Wilt je meer te weten komen over Medical Taping in Huizen of Blaricum? Neem dan contact met mij op en ik vertel je er graag meer over. Tot gauw bij Praktijk Mijn Lijf.

Medical Taping in Huizen | Blaricum | Eemnes | Bussum

Praktijk Mijn Lijf is gevestigd in Huizen in de oostermeent tegen de Blaricummermeent en de A27 aan. De praktijk is dus ook goed te bereiken als je bijvoorbeeld in Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum, Bussum, Almere Haven, Almere Hout of Almere Overgooi woont. Bovendien kun je gratis parkeren maar denk wel om je parkeerschijf.