Fysiotherapie Osteopathie of massage

Als je lichamelijke klachten hebt dan kan je dat aanpakken op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut gaan, de osteopaat of naar een masseur. Iedereen heeft zo zijn voorkeur en heeft baat bij een aanpak die voor hem of haar prettig voelt. Heb je last van lichamelijke klachten en weet je niet welke aanpak het beste bij jou past? In dit artikel leg ik de verschillen uit tussen de fysiotherapeut, osteopaat en masseur.

In deze blog:

Lichamelijke klachten

Zowel fysiotherapie, osteopathie of een massage kan helpen jouw lichamelijke klachten te verminderen. Hierbij een overzicht van de lichamelijke klachten:

  • Rugklachten: Alle methoden kunnen helpen bij het verminderen van rugpijn en het verbeteren van de beweeglijkheid van de rug.
  • Gewrichtsproblemen: Alle methoden kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten, zoals het kniegewricht of het schoudergewricht.
  • Spierproblemen: De methoden kunnen helpen bij het verminderen van spierpijn en het verbeteren van de spierkracht.
  • Hart- en longproblemen: De methoden kunnen helpen bij het verbeteren van de conditie van het hart en de longen door middel van oefentherapie.
  • Neurologische aandoeningen: De methoden kunnen helpen bij het verminderen van de gevolgen van neurologische aandoeningen, zoals beroerte, multiple sclerose en Parkinson, door middel van oefentherapie en andere behandelmethoden.
  • Zwangerschapsgerelateerde klachten: de methoden kunnen helpen bij het verminderen van pijn en andere klachten die samenhangen met de zwangerschap, zoals bekkenpijn en bekkeninstabiliteit.

Focus bij Fysiotherapie

Fysiotherapie is gericht op bestrijden van het behandelen van de symptomen van specifieke klachten of aandoeningen zoals rugpijn, gewrichtsproblemen, spierproblemen en hart- en longproblemen. Fysiotherapeuten maken gebruik van verschillende behandelmethoden, zoals oefentherapie, manuele therapie, oefentherapie in water en oedeemtherapie. Fysiotherapie is meestal gericht op het verbeteren van de functionele capaciteiten van het lichaam en het behandelen van specifieke klachten. Bij fysiotherapie pakt men met name de plek van jouw lichaam waar je pijn ervaart.

Focus bij Osteopathie

Osteopathie is een behandelvorm die gericht is op het behouden, herstellen en verbeteren van de gezondheid en het functioneren van het menselijk lichaam. Osteopaten maken gebruik van manuele technieken, zoals knedingen, drukken en strekken, om de balans in hetlichaam te herstellen. Ze richten zich op het gehele lichaam en proberen de oorzaak van de klachten te achterhalen in plaats van alleen de symptomen te behandelen.

Focus bij Massage

Massage is gericht op het verminderen van stress en spierspanning door middel van het masseren van het lichaam met de handen. Masseurs maken gebruik van onder andere manuele technieken, zoals knedingen, drukken en strekken, om de balans in jouw lichaam te herstellen. Massages kunnen helpen om pijn te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de spierfunctie te verbeteren. Massage is meestal gericht op het verminderen van stress en het verbeteren van het welzijn van de patiënt. Sommige masseurs richten zich alleen op de symptomen maar in mijn massagepraktijk kies ik voor een bredere aanpak. In plaats van symptoombestrijding richt ik mij op het gehele lichaam en probeer ik door middel van massage de oorzaak te achterhalen en te behandelen.

Conclusie

Er zijn geen harde regels over wanneer je het beste fysiotherapie, osteopathie of een masseur kunt kiezen. Het hangt af van jouw specifieke klachten en wat je het meest comfortabel vindt. Soms kan het raadzaam zijn om eerst naar een arts te gaan, die je kan verwijzen naar een fysiotherapeut, osteopaat of masseur als dat nodig is. Als je twijfelt, kun je ook altijd contact opnemen met een fysiotherapeut, osteopaat of masseur om te vragen wat zij voor u kunnen betekenen.

Fysiotherapie, Osteopathie of massage in Huizen

Heb jij lichamelijke klachten en ben je opzoek naar fysiotherapie, osteopathie of een massage in Huizen er zijn verschillende aanbieders in Huizen. Zoek je bijvoorbeeld een masseur in Huizen dan kan je die vinden via onderstaande link.

Denk je meer baat te hebben bij een fysiotherapeut in Huizen dan kan je die vinden via de volgende link.

Mocht je op zoek zij naar een osteopaat in Huizen dan kan je die vinden via de volgende link.

Vind je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel via e-mail

Laat een reactie achter